Aktuelno ~


EDUKACIJA NAŠIH NAJMLAĐIH O RECIKLAŽI I EKOLOGIJI

Ciklusom predavanja koji je trajao 2 meseca naši projatelji iz JKP Čistoća obišli su sve dečije vrtiće PU Mladost u Novom Pazaru i na poseban i slikovit način našim najmlađima približili značaj i način recikliranja otpada kao i zaštite životne sredine.

Zahvaljujemo se menadžmentu JKP Čistoća iz Novog Pazara na saradnji kao i sve pohvale na njihov veliki trud i rad sa decom na polju edukacije o zaštite životne sredine, o reciklaži i ekologiji.. 


Edukativna radionica u PU Mladost


Javno komunalno preduzeće Gradska čistoća organizovalo je edukativnu radionicu u vrtiću PU Mladost kako bi najmlađima objasnili zbog čega je bitna zaštita životne sredine, kako se odnositi prema njoj i šta mogu da učine u svom uzrastu kako bi grad u kome živeo bio čist. 

img

Elektronski upis

Građani Novog Pazara od sada mogu elektronski i besplatno da prijave decu za upis u Predškolsku ustanovu "Mladost".

Usluga eVrtić nalazi se na Portalu eUprava!

https://euprava.gov.rs/usluge/5626 

Elektronsko podnošenje prijave vrši se jednostavnim popunjavanjem online obrasca, a prilaganje izvoda iz matične knjige rođenih, prebivališta i uverenja o zaposlenju nije potrebno, jer se potrebna dokumentacija automatski pribavlja.

Procedura je potpuno ista i kada je reč o upisu dece koja ispunjavaju uslove za pohađanje pripremnog i po zakonu obaveznog predškolskog programa. "Svu decu rođena od 1. marta 2015. do 28. februara 2016. roditelji su u obavezi da upišu u pripremni predškolski program." 

Upis ce trajati tokom meseca maja. Odluku o prijemu dece donosi Centralna upisna komisija. Spisak primljene dece bice istaknut 14. juna 2021. na svim oglasnim tablama objekata PU "Mladost", sajtu www.mladostnp.rs kao i našoj
fb stranici https://www.facebook.com/MladostNP/ 

Za sve dodatne informacije u vezi sa elektronskim upisom možete se obraditi na: p.u.mladostnp@gmail.com ili na brojeve telefona:

064/8-160-205
064/8-160-207


Nastavak saradnje sa Sportskim savezom Srbije

Čelnici Sportskog saveza Srbije, koje je predvodio predsednik Davor Štefanek, razgovarali su u Novom Pazaru sa rukovodstvom gradskog Sportskog saveza i Predškolske ustanove Mladost o sadašnjoj i budućoj saradnji.

Štefanek je najavio da Sportski savez Srbije pokreće akciju za predškolce pod nazivom “Sport je važan da bi bio zdrav i snažan”.

Tim povodom, instruktori su u dvorani Pendik održali polučasovni trening s decom, kojem je prisustvao gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i direktorka PU MLadost Sabina Hoćanin.COVID 19

Korona virus, vrtići i deca: Šta treba da znate pre nego što dovedete dete u vrtić.

Svojim crtezom dete izražava unutrašnji svet, razvija svest o sebi, svom postojanju i okruženju. Crtež nam može pomoći da bolje prepoznamo potrebe deteta, emocije, želje.

U sklopu PU "MLADOST" Novi Pazar posluje pet vrtića na teritoriji grada. u nastavku predstavljamo svaki pojedinačno


Za decu koja tek treba da se upišu u predškolski program, prijave će biti omogućene putem usluge eVrtić na portalu eUprave, a o datumu upisa i drugim važnim informacijama PU "Mladost" će blagovremeno obavestiti roditelje na svom zvaničnom portalu.

Adresa

PU MLADOST                     
Lug 1, 36300 Novi Pazar

Kontakt

Email: info/@/mladostnp.rs 
Tel. 020 312 763

Podaci

PIB: 101785946 
MB: 0791375